Novi Pazar dobio svoju prvu solarnu elektranuLogo d.o.o. je uspešno pustio u rad solarnu elektranu nominalne snage 10kW na krovnoj površini Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji je bio investitor ovog projekta.

Radi se o projektu „ključ u ruke“, u okviru koga je Logo projektovao, instalirao i priključio ovu solarnu elektranu na elektrodistributivnu mrežu. Oprema i komponente koje su korišćene u izgradnji ove solarne elektrane dolaze od renomiranih svetskih proizvođača kako bi se postigle najbolje performanse rada sistema. Radovi na instalaciji sistema su trajali tri dana zahvaljujući odličnoj logističkoj podršci Univerziteta.

Projekat solarne elektrane treba da afirmiše i podstakne korišćenje sunca kao obnovljivog izvora energije. U ovom projektu solarna energija će se koristiti za napajanje elektrodistributivne mreže ED Novi Pazar. Svrha ovog projekta je, pored investicionog ulaganja, promocija održivog razvoja i zaštite životne sredine što je u skladu sa uvođenjem novog TEMPUS projekta za master studije „ Energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije i uticaj na životnu sredinu“ na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Svečano otvaranje solarne elektrane se očekuje u toku novembra 2013. godine.