Low friction kabloviU ovom broju vam predstavljamo “low friction” kablove, nov proizvod namenjen za primenu u FTTH mrežama, proizvođača Furukawa, inače našeg dugogodišnjeg partnera na polju OPGW kablova i rešenja za elektroprivredu.

“Low friction” kablovi su specijalno dizajnirani za primenu u postojećim i već delimično ispunjenim cevima. Zahvaljujući svojoj konstrukciji, sa elementima za ojačanje od čeličnih žica i omotačem izrađenim od halogen free materijala sa veoma malom silom trenja ovi kablovi pokazuju znatno bolje performanse prilikom instalacije od konvencionalnih indoor kablova.

Poređenje između “low friction” kablova i konvencionalnih indoor kablova sa jednim vlaknom –  40% manja dimenzija kabla i 75% manja sila trenja.

Patching tray unit poredjenje

Tehnologija brze terminacije konektorimaZa ovu vrstu kablova razvijena je i posebna tehnologija brze terminacije konektorima za brzu terminaciju sa specijalno dizajniranim držačem prilagođenim za ovaj tip kabla.  Ako planirate instalaciju FTTH u postojećim zgradama, primena optičkog “Low friction” kabla sa malom silom trenja u kombinaciji sa konektorima za brzu terminaciju predstavlja pravo rešenje za vas.