Logo zvanično podržao Principe osnaživanja ženaKao ponosna članica Udruženja poslovnih žena Srbije i društveno odgovorna kompanija, Logo već dug niz godina uzima učešće u inicijativama posvećenim rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena. Jedna od inicijativa u kojoj je naša firma skoro učestvovala bio je Dan devojčica, a pre samo nekoliko dana, Logo je odlučio da podrži još jednu veoma važnu inicijativu rodne ravnopravnosti.

Kao deo našeg napora da budemo što prisutniji u inicijativama koje podržavaju principe jednakosti polova i kreiraju opšte radno okruženje u kome se doprinosi svih zaposlenih mere istim parametrima, Logo je 8. maja 2013. godine potpisao Izjavu podrške inicijativi organizacije UNWOMEN, Principi osnaživanja žena, u okviru projekta namenjenom unapređenju kapaciteta MSP na implementaciji ovih principa. Cilj ovih napora je da se oko inicijative okupi što više talenata, unapredi konkurentnost naših preduzeća, spoji preduzetnička odgovornost i težnja ka održivosti i, pre svega, u našim kompanijama kreiramo okruženje koje odražava društvo u kakvom bismo želeli da živimo.

Osnazivanje zena Logo će u inicijativi uzeti učešće kroz mentorsku podršku i pružajući lični primer drugim firmama iz MSP sektora kao kompanija koja poštuje svih sedam principa osnaživanja žena i koja ravnopravno, u odnosu 50-50% zapošljava oba pola.  Potpisnica Izjave ispred firme Logo bila je Sanja Veljković, suvlasnica i generalna direktorka ove beogradske kompanije. Više o samoj inicijativi možete pronaći na: LINK