EMMY

Norkros, GA (Norcross, GA) – 01. novembar 2016. – OFS, vodeći svetski dizajner i proizvođač inovativnih rešenje za optičke kablove, nagrađen je sa specijalnom Emmy nagradom za Tehnologiju i Inženjering koju dodeljuje Nacionalna Akademija za televizijsku umetnost i nauku za “Pionirske poduhvate u pronalascima i primeni optičkih kablova”.

Emmy nagrada za tehnologiju i inženjerstvo se dodeljuje kompanijama za razvoj u inženjerstvu koji je inovativan ili od posebnog značaja za prenos, snimanje i prijem TV signala. Akademija je preopoznala jedinstvenost, inovativnost i patente u tehnologiji optičkih kablova koju je započela Bell Labs/Western Electric (predhodnik OFS) i ulogu OFS-a u daljem razvoju game-changing tehnologije koja je poboljšala i omogućila mnogo bolje korišćenje optičkih kablova za prenos TV signala.

Tim povodom, Dr Timoti F. Marej (Timothy F. Murray) izvršni direktor i predsednik OFS-a, izjavio je:
“OFS je počastvovan ovim priznanjem koje je prepoznalo inovativnost koju je započela naša prethodnica a koju je OFS nastavila na dograđuje novim izumima i tehnološkim poboljšanjima. Pronalazak i široka upotreba single-mode optičkog kabla je iz temelja promenila način emitovanja signala u poslednjih 30 godina.
Današnja mreža za emitovanje koja se sastoji iz velikog broja optičkih vlakana, omogućava besprekoran signal za zahtevna TV emitovnaja viskore rezolucije koja sadrže veliku količinu podataka, a ko zna kakva će sve neverovatne zahteve televizijska industrija još postavljati pred nas u budućnosti.

Ova nagrada je simobol ponosnog nasleđa obe naše kompanije, kao i naše posvećenosti razvoju inovacija optičkih vlakana u ovoj svetski vodećoj industriji koja će poboljšati kvalitet živata svakog pojedinačnog korisnika širom sveta.”
Ova prestižna nagrada Emmy Akademije će kompaniji OFS biti dodeljena na 68-oj godišnjici Tehnologije i Inženjerstva Emmy Award, 7. januara 2017. godine u Las Vegasu na sajmu Consumer Electronics Show (CES).

Leave a Reply