Logo na evropskim danima suncaNa završnoj konferenciji Evropskih dana sunca koja je održana u svečanoj sali opštine Palilula, Logo je predstavio 3 ovogodišnja najreprezentativnija projekta u oblasti fotovoltaika na teritoriji republike Srbije. Dva projekta se tiču on-grid sistema koji su u novembru priključeni na elektroenergetsku mrežu i već isporučuju električnu energiju potrošačima. Te elektrane su instalirane u Šimanovcima, na objektu firme Perihard, kao i u Jajincima, na objektu firme Frigocentar, respektivnih snaga 30kW i 20,5kW. Na prezentaciji je naglašeno da je sama instalacija prošla bez ikakvih problema i u zadatim rokovima, ali da je borba sa administracijom ponovo pokazala da ni stručnost, ni znanje, kao ni poštovanje zakona nije uvek dovoljno da bi se u predviđenim rokovma došlo do krajnjeg cilja. Ni jedna elektrana još uvek nema status povlašćenog proizvođača. Prezentovan je i solarni ostrvski sistem napajanja osvetljenja parku u Kanjiži, koji je trenutno najjači ostrvski sistem napajanja u Srbiji takve namene.

Logo je takođe i prikazao svoj reprezentativni primer projekta iz 2013, tačnije solarnu elektranu na krovu Univerziteta u Novom Pazaru, koji je uspešno realizovan u rekordno kratkom roku i administrativno i tehnički. Tačnije, od dana dobijanja tendera, Logo je uspeo da projektuje i izgradi elektranu, kao i da prikupi sva neophodna dokumenta i stekne status povlašćenosg proizvođača električne energije u ime Univerziteta u roku kraćem od mesec dana.

 Svi učesnici su se saglasili da je potrebno veće angažovanje medija, kao i stručne javnosti u cilju podizanja nivoa znanja u oblasti OIE i EE, kao i podsticanja investicija u ovoj oblasti.