Zlatibor, 05-08.06.2017. – Na tradicionalnom Savetovanju CIGRE Srbija, koje organizuje srpski nacionalni komintet Međunarodnog saveta za velike električne mreže, a održava se svake druge godine, Logo kompanija je učestvovala kao veliki sponzor i izlagač.

Na 33. savetovanju koje se održavalo od 05. do 08. juna 2017. godine na Zlatiboru učestvovalo je preko 600 posetilaca, izlagača, stručnih predavača. Cilj ovog skupa je da se predstave naučni radovi u ovoj oblasti, da se razmene iskustva i predstave ponude raznih kompanija koje učestvuju u velikoj mreži saradnika u elektroprivredi.

Logo je poseticima i učesnicima ove konferencije bio u mogućnosti da predstavi i ponudi najnovija rešenja u oblasti Optičke komunikacije u elektroprenosnim sistemima  i visoko-tehnička bezbednosna rešenja za kritičnu infrastrukturu i trafo stanice. Sa svojim stalnim partnerima, svetski poznatim kompanijama, kao što su Furukawa Electric iz Japana, u čijem su sastavu fabrike za proizvodnju optičkih kablova SFPOC i OFS, i Huber Suhner iz Švajcarske, kompanija koja razvija i proizvodi komponente i sistemska rešenja za električni i optički transport podataka i energije, Logo kompanija pruža najsavremenija rešenja i opremu. Na Savetovanju, združenim snagama sa kompanijom Bosch, Logo je predstavio i najnovije tehnologije i rešenja za kritičnu infrastrukturu u elektroprivredi.

CIGRE savetovanje ima za cilj povezivanje na regionalnom nivou tako da su na konferenciji bile prisutne i kompanije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije…

Organizacija CIGRE veliku pažnju poklanjaju i afirmaciji i podršci mladih generacija, tako da su savetovanju prisustvovali i studenti ETF-a, odsek za energetiku.

Logo se i ove godine pridružio Savetovanju kao veliki sponzor uz kompanije Siemens, Schneider Electric, General Electric, ABB i Elnos Group.

I ove godine generalni pokrovitelji Savetovanja su bili Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, JP Elektroprivreda Srbije i JP Elektromreža Srbije.

Na Savetovanje se pojavio i jedan tehnološki novitet. Naime kompanija General Electric je specijalno za CIGRE 2017 izradila Android aplikaciju koju su besplatno mogli da preuzmu svi učesnici, a preko koje su imali pristup kompletnom programu i rasporedu događanja na Savetovanju.

Kompanija Logo je na ovom skupu potvrdila svoje pozicije kao jednog od lidera u oblasti IKT, održavši veoma posećenu prezentaciju o rešenjima koja su prihvaćena i primenljiva u svim segmentima elektro privrede.