ETF slika za sajt final26. decembra 2015. godine, povodom 67. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dodeljene su nagrade najuspešnijim studentima ove prestižne škole. Nagrade su dodeljene u svečanoj sali zgrade fakulteta, a dodeli su prisustvovali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, predsednik SANU Vladimir Kostić, profesori, studenti i bivši studenti, kao i predstavnici kompanija koje tradicionalno nagrađuju studente.

Kao i prethodnih godina, Logo je bio jedna od kompanija koje su nagradile studente. U ime komapnije Logo nagradu je uručio Milutin Stojiljković, zamenik direktora.

Ove godine naša nagrada se posebno isticala. Jedna od najboljih studentkinja Elektrotehničkog fakulteta u ovoj godini, Jovana Perović je pored novčanog iznosa dobila i studijsko putovanje u Japan gde će imati priliku da ispuni san mnogih mladih naučnika i upozna kolege, istraživačke i proizvodne procese Furukawa Group. Furukawa Group postoji već 140 godina, objedinjuje oko 150 kompanija na globalnom nivou i jedan je od tehnoloških lidera u oblasti telekomunikacija, elektronike, energetike, hemijske i metalske industrije.

Jovana Perović, diplomirani inženjer telekomunikacija i informacionih tehnologija isticala se još od školskih dana uspesima na polju matematike, bila je odličan student i učestvovala u pisanju nekoliko značajnih radova, a trenutno radi kao asistent na kursevima mikrotalasne tehnike, mikrotalasne elektronike i osnova elektrotehnike.

Studijsko putovanje koje je obezbedila kompanija Logo u saradnji sa Furukwa Group doprinće proširenju njenih znanja i interesovanja, i pružiti joj priliku da na licu mesta upozna jednu od najprestižnijih svetskih kompanija, da poseti Japan i bolje upozna ovu daleku zemlju.

Leave a Reply