Logo Data centri dani u martuLogo je u martu, tokom tri uzastopne nedelje, organizovao tri seminara da bi svojim korisnicima približio naša rešenja u domenu data centara. Naime, iako se radi o jednom uniformnom rešenju, verujemo da svaka od njegovih vitalnih komponenti zaslužuje zasebnu diskusiju i razmatranje. Logo DC dani su predstavljali jedinstvenu priliku za naše partnere da kroz savete i primere iz prakse čuju sve o najoptimalnijim DC rešenjima i postavite pitanja Logo-vim i inostranim ekspertima o najboljem rešenju za svoje potrebe. Uz predavanja inženjera kompanije Logo, prisutni su se mogli informisati i o projektima izvedenim u inostranstvu, kao i o rešenjima koja tek ulaze u upotrebu.

Prve nedelje, 5.3.2014. održan je Dan konektivnosti, tokom koga su naš kolega iz partnerske kuće Huber+Suhner ( Švajcarska) Phil Ward i direktor rešenja kompanije Logo, Mihajlo Urban, prisutnima približili i analizirali temu kabliranja i menadžmenta kablova u data centrima, kako u smislu uštede prostora, tako i u smislu planiranja budućih proširenja. Poseban deo seminara bio je posvećen aplikacijama masterline kablova iz Logo proizvodnje u data centar rešenjima koja je prisutnim inženjerima približila naša koleginica Jelica Kunovac.

Druge nedelje, 12.3.2014. na Danu klimatizacije kolege iz firme Clima Control, u saradnji sa ekspertom iz italijanske kompanije HiRef Klausom Kahlom, diskutovale o pitanjima klimatizacije i pouzdanosti ove opreme u data centrima kao i najboljem odnosu cene i potreba korisnika prilikom projektovanja.

Treće nedelje, 19.3.2014, smo ciklus DC predavanja zatvorili Danom napajanja, posvećenim ovoj vrsti rešenja u data centrima. Prisutnima je o napajanjima govorio stručnjak iz Eaton-a, Miroslaw Miegon, kao i naši partneri iz MLS Exing-a koji su govorili o agregatima, kao o važnom delu napajanja DC sistema.