Strukturno kablovski sistemi

 

 

 

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu i vrhunskom timu inženjera Logo je prepoznat kao jedan od vodećih sistem integratora za sisteme strukturnog kabliranja i u mogućnosti je da ponudi rešenja za sve kategorije korisnika – mala i srednja preduzeća, državne i javne institucije, industrijska postrojenja, logističke centre, reprezentativne zgrade itd. Strukturno kabliranje podrazumeva projektovanje i instalaciju univerzalne kablovske infrastrukture koja treba da podrži prenos svih vidova komunikacije – podaci, glas, slika, video sadržaji i sl. Dobro isplaniran i održavan sistem strukturnog kabliranja omogućava kontinuirani protok informacija, lakše i brže deljenje resursa, kao i efikasniji i nesmetan rad svih zaposlenih.

Rešenja

 

Ukoliko imate potrebu za mrežom koja treba da podrži poslovne aplikacije sa visokim stepenom pouzdanosti definisaćemo i realizovati najoptimalniju topologiju mreže za vaše potrebe. Vertikalno kabliranje obuhvata sistem kablova koji povezuju glavna čvorišta mreže u okviru jednog objekta i najčešće je najizazovniji deo u realizaciji strukturnog kablovskog sistema. Polaganje podzemnih optičkih kablova, samonosećih ADSS kablova ili kablova duž već postojećih trasa ostvariće sigurnu vezu između svih objekata u okviru kompleksa.

Horizontalno kabliranje obezbeđuje povezivanje radnih mesta i krajnjih uređaja. Preko 100.000 instaliranih portova u objektima najrazličitije namene poput poslovnih zgrada, hotela, škola, bolnica, banaka, fabrika, sudova, centara socijalne zaštite, reprezentativnih zgrada, magacina, tržnih centara i fudbalskih stadiona garancija su da možemo odgovoriti na svaki postavljeni zahtev. Korisnici od nas očekuju samo kvalitet koji se između ostalog i ogleda u našem partnerstvu sa francuskim proizvođačem Legrand.

FTTD (Fiber to the desk) predstavlja novu tehnologiju kojom se sva radna mesta povezuju optičkim kablom. Ovakav strukturni kablovski sistem izgrađen samo od optičkih kablova obezbeđuje bezbedan prenos informacija bez mogućnosti prisluškivanja ili ometanja. Logo tim spada u mali broj firmi koje su imale priliku da projektuju i implementiraju FTTD mrežu.

Aktivna mrežna oprema predstavlja osnovu komunikacije svake računarske mreže. Bilo da vam je potreban switch za povezivanje računara, IP telefoniju, video nadzor ili ruter za pristup internetu predložićemo vam rešenje po vašoj meri.

Naši partneri su lideri u ovoj oblasti, a radi se o kompanijama Cisco i svetski renomiranom proizvođaču Allied Telesis. Kroz opremu naših partnera, koristeći znanje sertifikovanih inženjera, predložićemo vam rešenje u skladu sa vašim potrebama i sa najboljim odnosom cene i kvaliteta jer zadovoljstvo naših korisnika stavljamo na prvo mesto.

Sistem za vođenje kablova  obuhvata opremu za vođenje svih vrsta kablova, kao i njihovu zaštitu od oštećenja i spoljnih uticaja.

Parapetni razvod – idealno rešenje za poslovne zgrade. Služi za vertikalno ili horizontalno vođenje kablova duž ALU, PVC ili metalnih parapetnih kanala.
Podni razvod – neizbežan deo mreže u velikim objektima. Koristi se za vođenje kablova i njihovu skrivenu instalaciju u podu prostorija.
Sistemi nosača kablova – perforirani nosači kablova (PNK regali) za razvod kablova od spratnih čvorišta i razdelnika do radnih mesta. Logo je i ovde obezbedio partnerstvo sa najboljima na tržištu uključujući i Nemačkog proizvođača Obo bettermann.