Evakuacioni sistemi

Sistemi IP i EVAC ozvučenja Tehničko bezbedonosni sistemi

Audio sistemi su danas deo naše svakodnevnice, iako toga nismo ni svesni. Kad god kročimo u prodavnicu, šoping centar, banku ili hotel, ili pak dok čekamo voz na stanici, bivamo zasipani raznim reklamama, obaveštenjima ili prijatnom pozadinskom muzikom, dok nam u incidentnim situacijama audio sistemi služe za brzu, efikasnu i koordinisanu evakuaciju ljudi.  Probojem IP tehnologije implementacija i instalacija ovih Sistema značajno je ubrzana i pojednostavljena, dok je istovremeno povećan broj naprednih funkcionalnosti koje danas ovi sistemi mogu pružiti korisniku.

Sistemi ambijentalnog ozvučenja igraju vrlo važnu ulogu, u alarmnim situacijama. U situacijama opasnosti, postoji veliki rizik da ljudi neće moći bezbedno da izađu iz opasne zone, i zbog toga se ulažu veliki napori da se takav rizik minimizuje. Kao rezultat toga, vlasnici zgrada su odgovorni za ono što se dešava u njihovim zgradama.

Kada dođe do potrebe za zaštitom, visokokvalitetan i pouzdan voice alarm system predstavlja pravo rešenje za brzu i neophodnu evakuaciju. U normalnom režimu rada ovakvi sistemi se koriste kao sistemi ambijentalnog ozvučenja i javnog razglasa, a trend je da ovakvi sistemi budu bazirani na IP platformi, što omogućava neuporedivo jeftinije održavanje i eksploataciju celokupnog sistema.