Telekom operateri

Sa sve većim zahtevima tržišta za komunikacionim uslugama javlja se i sve veća potreba za proaktivnim ulaganjem u razvoj transportne mreže koje će poboljšati njen učinak i fleksibilnost i omogućiti prenos podataka velikim brzinama na velika rastojanja. Da bi odgovorili zahtevima za velikim protokom u mogućnosti smo da ponudimo kompletnu uslugu konsaltinga, akvizicije, projektovanja, isporuke opreme, polaganja i održavanja optičkih kablova u ovim mrežama koja podrazumeva i obezbeđivanje kompletne pravno tehničke dokumentacije, dozvola, saglasnosti i licenci u skladu sa propisima Republike Srbije. Mi podržavamo svaku fazu projekta, čime u potpunosti kontrolišemo troškove, vreme realizacije i kvalitet za besprekoran završetak projekta. Dugoročni partnerski odnosi izgrađeni posvećenošću, integritetom i kvalitetom su jedan od naših najvrednijih aduta.

FTTH

Fiber to the Home (FTTH)

Logo je u mogućnosti da ponudi celokupno rešenje za FTTH, od rešenja za povezivanje Centralnog optičkog čvorišta, preko pristupnih mreža do krajnjih korisnika. Nudimo kompletnu uslugu od projektovanja mreže sa pribavljanjem dozvola i saglasnosti, preko nabavke opreme do instalacije i održavanja mreže bez obzira na to koja je mrežna topologija primenjena (Point to Point ili GPON). U okviru instalacije opreme nudimo usluge polaganja optičkih kablova, splajsovanja, montaže terminacione opreme, merenja hromatske disperzije, polarizacione disperzije i profila slabljenja. Takođe, pored instalacije svojim korisnicima i partnerima obezbeđujemo i usluge redovnog i preventivnog održavanja optičkih FTTH mreža.

Komunikacije

 

Fiber in the Home (FITH)

U projektovanju mreže do samih korisnika i njihovih stanova (FITH) sad već imamo veliko iskustvo. Iako to i dalje predstavlja pravi izazaov, zbog veoma različite konstrukcije postojećih mreža, u mogućnosti smo da investitorima ponudimo više različitih rešenja kako za postojeće tako i za nove objekte. U starijim zgradama koristimo ,,low friction“ kablove koji, zahvaljujući konstrukciji sa čeličnim žicama i maloj sili trenja, omogućavaju primenu čak i u delimično ispunjenim cevima. U novim zgradama se naša rešenja baziraju uglavnom na Logo proizvodnji i preterminisanim kablovima koji umnogome ubrzavaju proces instalacije i smanjuju uneto slabljenje u mreži.

Fiber optic centar  resenja - Fiber to the Anthena

Fiber to the Antenna (FTTA)

U mobilnim mrežama prenos podataka od 100 Mbps korišćenjem mreža četvrte generacije (4G) je dostupan već nekoliko godina unazad. Udaljeni radio sistemi zasnovani na optičkoj vezi su zamenili konvencionalne sisteme bazirane na korišćenju koaksijalnih kablova i sada predstavljaju standardno rešenje za realizaciju bežične infrastukture. Prednost ovih sistema je korišćenje optičke veze od bazne stanice do RRU.  U saradnji sa vendorom Huber+Suhner, kombinujući našu proizvodnju, nudimo rešenja za sve tipove baznih stanica bez obzira na vrstu, tip ili proizvođača instalirane opreme. Takođe, u ponudi imamo i intergrisana rešenja za optičku vezu i napajanje korišćenjem hibridnih masterline kablova.

Data centri Komunikacije

Rešenja za data centre

Data centi predstavljaju jezgro svake IT infrastrukture i mrežna konekcija u njima ima važnu ulogu posebno kada je reč o pouzdanosti i efikasnosti sistema. Logo je u prilici da ponudi kompletna rešenja za kabliranje u okviru data centara koja su dizajnirana pre svega tako da optimizuju korišćenje prostora, ostvare veliku gustinu pakovanja i omoguće korisnicima brzu i jednostavnu instalaciju. Ovo postižemo korišćenjem ,,LISA“ optičkih razdelnika velike gustine zasnovanim na MTP i ,,LC push pull“ konekciji. Korišćenjem preterminisanih kablova iz naše proizvodnje, kompaktnog dizajna i konstrukcije štedimo na prostoru i troškovima instalacije i postižemo veću modularnost sistema.

Magistralne optičke mreže

Razvijena telekomunikaciona infrastruktura predstavlja osnovu svih jakih, tržišno i tehnološki orijentisanih telekom operatera. Zbog toga mnogi telekom operateri proširuju kapacitet svojih telekomunikacionih mreža izgradnjom novih magistralnih veza. Gigabitne brzine prenosa i tehnika multipleksiranja po talasnim dužinama (WDM) omogućila je da se jednim vlaknom prenosi od nekoliko do nekoliko desetina ili stotina kanala. Upravo iz ovog razloga za izgradnju magsitralnih veza koristi se pasivna oprema najviših performansi i kvaliteta jer, samo kablovi i konekcija renomiranih svetskih proizvođača, mogu da ispune ove zahteve. Logo poseduje neophodno znanje, iskustvo, opremu i licence za implementaciju magistralnih mreža i jedna smo od retkih firmi na tržištu koja može pružiti ovu uslugu po principu “ključ u ruke.”