Fiber optic centar

Stalni razvoj telekomunikacionih sistema, potrebe za većim brzinama prenosa podataka, novi servisi i zahtevi za apsolutnom pouzdanošću, čine optičke sisteme prenosa tehnologijom budućnosti, ali i sadašnjosti. U skladu sa zahtevima klijenata i razvojem tržišta, LOGO d.o.o. je kreirao FOC (fiberoptic centar), kao ONE STOP SOLUTION (sva rešenja na jednom mestu). Na jednom mestu možete kupiti proizvode, naručiti proizvodnju po specijalnim zahtevima, dobiti optimalno tehničko rešenje u skladu sa vašim potrebama i mogućnostima.

Rešenja

  • Komunikacije

    Rešenja za komunikacije Fiber to the Home (FTTH), Fiber in the Home (FITH) i Fiber to the Antenna (FTTA)

  • Elektroprivreda

    Rešenja za elektroprivrednu prenosnu i distributivnu mrežu

  • Industrija

    Rešenja za vojsku, fabrike i industrijska rešenja, rafinerije i rudnike kao i stadione i tunele

Usluge

ProjektovanjeProjektovanje optičkih mreža po zahtevu korisnika

U svom dugogodišnjem radu Logo je napravio i realizovao veliki broj projekata iz oblasti optičkih telekomunikacionih mreža, a poseban akcenat želimo da stavimo na projektovanje magistralnih i pristupnih mreža. Raspolažemo stručnim kadrom i posedujemo sve neophodne licence, kvalifikacije i opremu za projektovanje i izvođenje radova u pomenutim mrežama.

Logo sektor za projektovanje čine licencirani inženjeri koji su ovlašćeni projektanti i izvođači radova u oblasti telekomunikacija. Logo radi projekte od ideje do realizacije: počev od izrade projektnog zadatka, zatim idejnog i glavnog projekta, do projekta izvedenog stanja. Prilikom projektovanja uvek se vodimo aktuelnim tehnološkim trendovima poštujući sve standarde i normative iz oblasti projektovanja.

 

Polaganje kablovaPolaganje i uduvavanje optičkih kablova

Nudimo usluge polaganja optičkih kablova različitih konstrukcija i kapaciteta bez obzira na način njihovog postavljanja: direktno u zemlju, u cevima, po regalima ili vazdušno između stubova. Za kablove koji se postavljaju u prethodno već položenim cevima koristimo tehniku uduvavanja. 

Posedujemo mašinu Tornado, engleskog proizvodjača CBS jednog od lidera u proizvodnji opreme koju koriste instalateri za uduvavanje kablova u telekomunikacionim optičkim mrežama. Takođe, nudimo i uslugu iznajmljivanja mašine po povoljnim uslovima i uz našu stručnu pomoć.

 

 

SplajsovanjeNastavljanje svih vrsta optičkih vlakana metodom splajsovanja

Nudimo usluge splajsovanja u različitim aspektima primene od kojih izdvajamo mreže fiksnih i mobilnih telekom operatera, mreže u okviru elektro-prenosnih sistema, u tunelima i u različitim delovima mreže: u optičkim razdelnicima, panelima, zokovima, spojnicama. Koristimo najsavremeniju i kalibrisanu opremu renomiranog svetskog proizvođača FITEL. Vrhunski splajseri ovog proizvođača kao i nož za sečenje vlakana ergonomskog dizajna olakšavaju posao našem stručnom i obučenom kadru spremnom da obavi i preko 500 splajseva dnevno. Takođe, robusna izrada splajsera omogućava primenu u svim vremenskim uslovima i na svakom terenu.

Nudimo uslugu montaže terminacione opreme (panela, zokova, razdelnika), pri čemu posebnu pažnju obraćamo na način uvođenja kablova, ranžiranje i zaštitu kablova, čime korisnicima omogućavamo lakše održavanje i veću pouzdanost sistema.

 

MerenjeKompletno merenje i dijagnostika u optičkim vezama

Radimo kompletna kontrolna merenja i dijagnostiku optičkih veza u transportnim i pristupnim mrežama. Za sva merenja koja obavlja, Logo koristi instrumente kalibrisane u međunarodnim labaratorijama, a merenja vrše stručnjaci sertifikovani od strane proizvođača opreme.

Posedujemo OTDR uređaje proizvođača AFL i JDSU, kao i dodatne module koji omogućavaju merenja hromatske disperzije (CD), disperzije polarizacionog moda (PMD) i profila slabljenja (AP). Ovim merenjima omogućavamo korisnicima identifikaciju i lociranje kvarova ili proveru performansi koje može da podrži njihova mreža. U procesu resertifikacije postojećih mreža vršimo i kontrolna merenja u cilju utvrđivanja kvalileta instaliranih optičkih vlakana i opreme.Kompletnu dokumentaciju o izvršenom merenju dostavljamo naručiocu.

OdržavanjeRedovno i preventivno održavanje optičkih mreža i nadzor

Logo svojim korisnicima i partnerima obezbeđuje i uslugu redovnog i preventivnog održavanja optičkih magistralnih i pristupnih mreža. Za vrhunsku intervenciju na otklanjanju smetnji LOGO koristi najsavremenije uređaje i opremu poslednje generacije.

Obavljamo prvo privremenu, a onda i konačnu sanaciju kroz neophodne radove u cilju uspostavljanja operativnosti mreže u najkraćem mogućem roku. Call centar i tiketing sistem, omogućavaju nam da u svakom trenutku imamo podatak o statusu zahteva korisnika, brzu reakciju i mogućnost da tehnički problem otklonimo u najkraćem vremenskom roku.

 

Oprema