Na 18. Simpozijum  CIGRE, čija je tema bila “Upravljanje i telekomunikacije u elektroenergetskom sistemu”, Logo je nastupio kao Veliki sponzor.

Ove godine CIGRE su održane od 14. do 17. oktobra u hotelu “Vojvodina” u prelepom gradiću na obali Begeja, Zrenjaninu, tradicionalno pod pokroviteljstvom EPS-a i EMS-a.

Program Simpozijuma obuhvatao je tehničke sesije posvećene aktuelnim temama iz domena upravljanja i eksploatacije elektroenergetskog sistema, elektroprivrednih informacionih sistema i telekomunikacija i zaštite, kako opreme tako i sistema. Pri tome, posebna pažnja je bila posvećena informaciono, upravljačkim i zaštitnim aspektima naponsko reaktivnih prilika i sa njima povezanih uređaja, kao i sa procesom uključenja u sistem obnovljivih izvora i uvođenja i korišćenja nadzorno-upravljačkih sistema baziranih na merenju fazora struja i napona. Namera ovog simpozijuma je da se svi značajni sistemski aspekti razmatraju integrisano, iz ugla upravljanja, zaštite i telekomunikacija.

Na Simpozijumu je bilo prijavlejno 33 naučna rada i to iz tri oblasti: zaštita i automatizacija, upravljanje i eksploatacija EES i informacioni sistemi i telekomunikacije. Takođe, bio je prisutan i veliki broj komapnija koje su direktno ili indirektno povezane sa ovim oblastima.

Logo doo je nastupio kao Veliki sponzor i predstavio se skupu veoma zapaženom i posećenom prezentacijom. Gospođa Jelica Kunovac je predstavila novitetite u oblasti optičkih konekcija, ADSS i OPGW kablova koje kompanija Logo nudi tržištu, dok je gospodin Marko Vasić predstavio naš partnerski program u oblasti integracije sistema tehničke zaštite (Bosch B i G serija panela).

  

Logo je već dugi niz godina pristutan na tržištu i prepoznat po kavlitetu opreme koju nudi ovom segmentu privrede. Sa svojim partnerima, kao što su SFPOC, OFS, Huber+Suhner, BOSCH i mnoge druge svetski poznate komanije, Logo kompanija je u mogućnosti da u obalsti telekomunikacija i sistema tehničke zaštite ponudi kompletna i najbolja rešenja.

Preko 100 prijavljenih učesnika, sa oko 150 posetilaca, pratilo je sva događanja u ova tri dana sa velikom pažnjom.

Organizacioni odbor 18. Simpozijuma CIGRE Logo kompaniji je dodelio zahvalnicu za doprinos i učešće.